12-09-06

politiek http://www.vivant.org/site/nl/

Ik snap best wel dat er wetten moeten zijn, ik ben zeker niet mer zo`n anarchiste als dat ik was toen ik puberde.

Later toen ik het zelf waar moest maken in deze maatschappij, merkte ik echt dat het niet van een leien dakje kwam, in mijn beroep wordt je niet rijk, je verdiend het met twee handen, en je kan maar een persoon tegelijk helpen. Ik ben zeker geen politiek kenner, als Nederlandse hoef ik niet te stemmen, en daar ben ik blij om, want totdat de wetten totaal veranderd worden vind ik dat ik als vreemde eend in de bijt het hier niet voor het zeggen hoef te hebben. Al noem ik Belgie wel mijn land.

Maar het gezeur van het blok hangt me mijn voeten uit...  Ik snap de wrevel wel, maar we moeten het ook anders bekijken, we hebben gewoon verrekte veel geluk gehad geboren te worden aan deze kant van de aardbol, als ik in Afrika of waar dan ook geboren was dan zou ik ook proberen om naar deze kant te komen en laat ons eerlijk wezen, geen van ons heeft het land zo gemaakt, het was er in al zijn rijkheid, en dan heb ik het slechts over zijn natuurlijke aspecten.  Als je geboren word heb je de hele werled, en stellsel matig wordt dat steeds kleiner, eerst ben je wereldburger, dan besef je in een continent te zitten, vervolgens hou je een land over, waarvan je provinciebewoner bent, die moet leven onder het juk van de kleur van je stad of dorp. Om eigenlijk te beseffen dat de grond waar je huis op staat nog niet eens van jezelf is.

Als je vandat standpunt uit gaat dan zeg je niet meer dat die buitenlanders zich ier maar moeten aanpassen, maar worden we opgevoed met elkaar te moeten leven, en ook ons zelf te moeten hervormen, het dorp, stad, provincie, land continent is niet van ons alleen, we moeten ons allemaal aanpassen. Iedereen zou vrij moeten zijn in keuzes wat hij draagt, of geloofd, of zelfs wil eten, zolang je er een ander maar geen kwaad meedoet. Het lijkt haast de wicca wet wel ;-)

In kapellen doen we het niet slecht vind ik, natuurlij kzijn er altijd wel zaken die anders kunnen, maar die zullen op hun beurt ook wel weer wrevel bij andere oproepen.

De partij waar echter het meest mijn hart naar it gaat is VIVANT, ik vind roland Duchatelet een gigant. En hij heeft met zijn bedrijven bewezen dat hij kan leiden, maar zal zich niet opdringen, mensen moeten voor hem kiezen, hij dwingt niet om voor zijn partij te kiezen. Omdat men vrij moet zijn. Hij leit zover ik politiek begrijp, voor gelijkheid, iedere die zich veroordeelt of verkiest om belg te worden leeft onder die wet, en krijgt de voordelen. Alle Belgen zouden een basis inkomen kunnen krijgen, ieder hetzelfde, ieder die dat meer zou willen verdienen moet er daarnaast voor werken, dat wordt dan niet extra belast en ook moet werkgever en niet extra voor betalen, zodat je altijd de juiste man op de juiste plek hebt, en niet alleen maar mensen die gaan werken omdat ze brood op de plank moeten hebben. Zieken en gehadicapten worden extra voorzien, en dat geld zou dan komen van een betere economie, want dat dat zou gebeuren is wel duidelijk Buitendat zouden ze vrij zijn omdat ze datgene wat ze kunnen en willen doen wel mochten doen zonder de kans op hun basic inkomen te verliezen.Als ik vandaag iemand extra kon aannnemen om die dingen te doen die ik zelf niet graag doe, dan kan ik die betalen, maar als ik dan ook nog eens een zeer groot percentage aan kosten moet betalen, haak ik af, ik koop daar niets voor, en zoveel kan ik die uren ook niet extra verdienen.

Als een kostprijs van een produkt anders verdeeld zou worden, ipv een derde al naar de belastingen, en er meer geld bij de produktie terecht zou komen, dan zouden werknemers beter betaald worden, waardoor hn koopkracht groter word en de economie dus stijgt, Als daarbij werkgevers geen extra kosten zouden kwijt zijn aan het aannemen van personeel dan konden zij ook meer mensen aannemen, waardoor de koopkracht nog groter wordt, en het bovendien de moeite waard blijft om het bedrijf in eigen land door te laten werken en het niet te zoeken in de lage loonkost landen, want daar help je alleen de wereld maar verder mee achteruit.

Als Vivant ooit echt een grote jongen wordt, dan wordt ik Belg in hart en nieren, dan kies ik voor dit vrije land waar ik mezelf ten alletijde zou mogen zijn, dan zou ik trots zijn om mij belg te mogen noemen, binnen alle culturen die het rijk zou zijn. Heropvoeden naar wereldburger, dat is mijn streven, niet kijken naar hoe het beste voor jezelf nu, maar naar het beste voor iedereen. 

Nu nog even een link naar mijn favoriete partij en dan ben ik wel klaar met zeuren... http://www.vivant.org/site/nl/

09:22 Gepost door luistervinkje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: actueel, politiek, liefde, verkiezingen |  Facebook |

onvriendelijke busschauffeur

Gisteren ging ik met de bus van kapeelen naar merksem, dat is bus 65. De buschauffeur nog een jonge vent zei geen goedemorgen terug , toen ik hem mijn centen gaf. Maar goed als hij dat tegen iedereen moet doen is hij savonds schor, dus dat stoorde me niet. Maar daar waar de bus de bredabaan opdraait, stapte er een buitenlander op de bus, ik denk een turk. Hij was middelbare leeftijd, en hij had een kraaknet wit overhemd aan met een keurig gestreken donkerblauwe broek, geen tatous, geen piercingen, niet behangen met goud, gewoon een mooi verzorgde man. Hij had een krantenknipsel in zijn hand, en liep naar de busschauffeur, en vroeg meneer sorry maar kunt u mij vertellen of dit adres naar links of naar rechts is... Links is dan richting brasschaat en rechts richting Merksem. De chauffeur keek even wees naar rechts en draaide zijn hoofd naar de auto die naast hem stond om het vrouwelijk schoon daarin te bewonderen. De mooie man bleef nog wat dralen, in afwachting op misschien wat meer antwoord, maar toen dat niet kwam, liep hij weer richting midden bus. Vanaf mijn plaatsje kon ik lezen dat het een advertentie was, er werd een gemotiveerde autowasser gezocht. Ik dacht goh die man ziet er geknipt uit voor die job, sterke armen, netjes gekleed, echt iemand die je met vertrouwen aan je auto laat poetsen, iemand die graag zijn centjes verdiend door hard te werken. De man bleef een beetje door ramen staren in de hoop naambordjes te kunnen lezen, vervolgens waagde hij zijn kans nog eens bij de chauffeur, ik hoorde niet wat hij vroeg, maar het gevolg was dat na een halve hoofdknik van de chauffeur de mooie meneer toch van de bus afstapte aan het begin van Merksem. Ik hoop dat deze gemotiveerde man zijn job heeft gekregen. Die busschauffeur die was zo ongeinteresseerd, dat je de moed er door zou verliezen. Hij had beter een voorbeeld genomen aan deze man.

Enfin het was helemaal mijn dag niet denk ik want bij de bushalte zelf al in Kapellen, ging ik zitten naast een vrouw die er zeer vriendelijk uitzag, maar toen er een derde vrouw bij kwam begon het politiek gezever. Al die onrechtmatige uitkeringen, als die mensen die niet werken zouden het land uit moeten, en ze wees erbij met haar vingertje, elke keer kon ik maar per nauwernood aan haar zwaaiende vinger en hand ontsnappen. Aan mijn goedemorgen had ze waarschijnlijk gehoord dat ik nederlandse was, want ze zei, die vrouw in Nederland die doet het nog al wat beter, die wil tenminste iederen naar huis sturen, met een waarderend knikje mijn richting. Ik stamelde ik ken alleen die Harry Potter figuur en die bevalt me echt langs geen kanten. Nou dat staat je niet netjes hoor als Nederlandse niets van de politiek weten zei ze... Ik zei ja maar ik woon al 28 jaar in Belgie. met een zuur lachje keek ze naar me, ik zei ik vind dat er gewoon veel te gemakkelijk met uitkeringen omgesprongen wordt... En dat vind ik ook, maar meer omdat ik vind dat het herverdeeld zou moeten worden. Ik kon echter mijn zin niet af maken, juist gilde de de vrouw dat is het iedereen komt hier maar om te profiteren, en ze hebben liefst 10 kinderen en een aantal vrouwen. Op dat moment kwam de bus, het gesprek was uitgedraaid, en liet me achter met een hulpeloos gevoel.

Ik besef terwijl ik dit schrijf dat ik mijn mening hier wel wat verder uit zal moeten leggen, maar zal dat doen in een volgend stukje, dan lijkt het in elk geval wat meer geordend. 

08:51 Gepost door luistervinkje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-08-06

tunnel

Jaja de tunnel in Kapellen is open, je kunt nu weer gewoon door Kapellen rijden...

En ja het is een stuk vlotter dan voorheen, je hoeft niet meer bij de spoorweg te wachten dus het gaat vlot voorruit, ik merk het doordat elke klant van die kant eigenlijk allemaal een beetje te vroeg komen, en allemaal zeggen ze tja dat gaat veel vlotter bij die overgang, het is daarmee dat ik wat vroeger ben.

Of het echt vooruitgang is dat weet ik nog niet. Ze hebben nameljk het zebrapad ter hoogte van de promenade ook verlegd, en nu geven de auto`s gas vanaf dat ze dat pad voorbij zijn, ook het uit de tunnel komen gaat met veel gas gepaard. Ik heb al menig rem horen piepen voor de deur, maar gelukkig is er nog geen knal op gevolgd...

10:38 Gepost door luistervinkje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |