30-07-06

alleen met zijn 2

 

2 weken geleden hadden we het rijk al eens voor ons zelf, en nu krijgen we het weer, Kelly gaat al vast met een vriendin en haar ouders naar Duitsland, tenminste ze zou daar vandaag al naar toe gaan, maar niemand pakt de telefoon op, bij het meisje thuis niet, de gsm`s van de familie ook niet, raar hoor je gaat je dan ineens ongerust maken, want waarom zou niemand nou de gsm oppakken? Ach we zullen ons maar geen zorgen maken, daar is nog tijd genoeg voor als het moet.

En jamie is met oma mee voor een paar dagen, die wordt natuurlijk weer gruwelijk verwend, ;-)  En dat verdiend het ventje ook wel, we hebben immers zo weinig tijd voor hem nu met het verbouwen.

En zodoende zijn pa en ma als het goed is weer een paar dagen alleen, af en toe een aangename storing door een klant van mij, maar voor de rest wij met zijn tweetjes, dat zal wel weer een passie volle week worden. Ik zie het in elk geval wel zitten, het drukke stoffige werk afwisselen met een lekker etentje, wat knuffelen en samen douchen. Mmmm fijn.

18:49 Gepost door luistervinkje in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Woonboulevard

Je vind alles in Kapellen en je hoeft eigenlijk nergens anders naar toe. Maar voor de vloerbedekkingen hebben we kapellen en merksem afgereden, dochter wil groene vloerbedekking, we hebben zo`n 14 vierkante meter nodig, overal hebben we gezocht, maar nergens vond ze wat ze zocht, bij de quantum in Merksem, zagen we wel leuke tegels maar de verkeerde kleur, de verkoper opperde dat we misschein meer geluk in Nederland zouden hebben. Dus wij de volgende dag naar Breda. Dat is echt gigantisch leuk, de winkel zit daar op een soort industrie zone die zich woonboulevard noemt, je vind er zowat alle trend en woninginrichting winkels bij elkaar. Ikea, trendhopper, mediamarkt, quantum, roobol, echt vanalles. We hebben even rustig rond gekeken en onze slag gehaald bij quantum, de verkoper hielp zeer goed, en zal het tapijt in een rol klaar leggen tegen Maandag, want nu kon het niet in de auto, hij gaat het rollen op de korte kant en helpt hem om het in de auto te krijgen. We hebben ook nug een leuk lampje en een krijt bord gekocht.

Ik zal wel blij zijn als die kamer eindelijk een beetje af is, want we eten hier stof, en volgende week zaterdag gaan we zelf weg, dus veel tijd om het op te kuisen heb ik niet.

18:33 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bekend volk in Kapellen

Gek hoor, ik moest even snel naar de Gamma van de week, om aluminium hoeken en schuurpapier voor plaster te halen, sta ik aan de kassa, zie ik een bekend gezicht. Nu is het zo dat ik als ik een gezicht zie dat ik ken al begin te lachen en te knikken, want het ik denk altijd dat het om een klant gaat die bij mij komt. Dit keer dus ook al lachend en knikkend naar de bekende, maar deze glimlachte slechts zeer bescheiden terug. En in eens viel mijn frank, he dat is Heidie uit familie... Erg hoor ik ken niet eens haar echte naam. Ik zei tegen de kassierster, dat is Heidie uit familie, zegt ze ja maar wij zijn hier een bekende winkel hoor.

Leuke meid is dat hoor zag er goed uit zonder pretentie, ik vond het leuk haar zo te zien. 

18:23 Gepost door luistervinkje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-06

containerpark

De kamer van dochterlief wordt verbouwd, er moest een muur afgebroken worden. Tegen de muren zat schrootjes hout en we brachten het gelijk naar het containerpark.

De wagen zat goed vol met enkel afval hout.  Er had nog wel wat bij gekund maar voor de veiligheid beter 2x rijden... Nooit meer dus volgende keer steek ik hem vol zonder op veiligheid te letten, wat wat is dat duur zeg... Okè je hebt geen reden tot klagen, want op de officiele site staat ook precies beschreven hoe de rekening gemaakt wordt maar volgens mij kweek je hier sluikstorters mee. Het kostte mij de eerste keer 10 euro, maar mensen lief dat is 430 bef, hier schrok ik al van... Dat is toch geen bedrag meer, voor een gemeente die jong wil zijn, en een verzorgd uitstralen wil hebben, zijn zulke hoge prijzen toch geen optie.  Ik had nog 2 zakken glaswol, en een rol oud tapijt, de wagen was niet vol, maar ik moest toch van mijn rommel af, wel volgende keer denk ik dat ik het op straat leg voor mijn deur tot ik genoeg heb om een hele vracht te vervoeren.  En dan aan het onthaal, de jongen die smorgens hielp was vriendelijk en duidelijk in zijn bewoordingen, hij heeft een niet naar behoren functionerende arm, maar werkte hard door, was bovendien zeer vriendelijk in de uitleg waar alles moest komen.

 De man smiddags echter moet blij zijn dat hij een baantje bij het containerpark heeft, en veilig zit bij de gemeente want een ander baantje zal hij niet kunnen krijgen, wat een onbeschoft stukje mens is me dat zeg.. met moeite kreeg je antwoord over waar iets moest, en dan nog zo onduidelijk ook. liever zittend in zijn bureautje zonder iets te doen. Echt een stukje schandaal binnen onze samenleving. Behalve toen ik mijn gipsplaat bij het bouwafval gooide, voor mij is dat dus bouwafval, weet ik veel... sich sich madammeke zoeeenie he daas steein puim, ik zei nog maar er ligt daar gipsplaat in, maar hij bleef nukkig, ik heb hem lekker in zijn sop laten gaar koken en was blij hem toch iets te zien doen. Inmiddels was ik voor al mijn afval al 20 euro kwijt, dure aangelegenheid, waar we toch tenminste mogen verwachten een vriendelijk persoon te krijgen. We doen allemaal ons best om te recycleren, en of ik nou iets in de ene of de andere container gooi maakt me echt niet uit, maar het moet wel duidelijk zijn, ook voor mensen die niet in de bouw zitten. Nee de volgende keer doe ik het wel anders, en als hij er is zal ik ook de moielijke klant zijn, dat is een menselijke reactie.

11:51 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-07-06

nog eens over sites...

ABC of het alternative beauty center is een zaak waar je voornamelijk terecht kan voor massages. Het maken van deze site was en probeersel en nu kan ik er verder niet meer bij dus de site is niet af en zal op dit adres ook niet affer worden... http://users.telenet.be/alternativebeautycenter/

 

Gelukkig vind je op de volgende link ook iets meer over de mogelijkheden bij ABC

www.natuurlijkeschoonheid.web-log.nl 

 

Een leuk weetje is dat maandelijks een gratis massage wordt gegeven aan diegene die in een brief of mail, iemand anders wil verrassen met dit zalige geschenk.

Dus als je is iemand in het zonnetje wil zetten waag je kanss.... 

23:57 Gepost door luistervinkje in handelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

wie weet wat er verkeerd gaat

De heideschutters is een boogschietclub in Kalmthout,  Sinds kort zijn ze ook op het net te vinden, maar de site komt niet over zoals het zou moeten, op de eerste pagina zie je namelijk enkel kruisjes waar foto`s zouden moeten staan. ga je op die site eerst naar de fotos kijken of naar eeen ander page en dan terug naar de index dan krijg je de foto`s wel. Hoe zou je zo`n euvel kunnen verhelpen en wat doen we fout? Ben benieuwd of ieand me langs deze weg kan helpen zodat ik het kan overbrengen aan de webdesigner van deze site. Hij is nog niet ervaren en leert van de fouten, maar hier lopen we echt vast... wie o wie kan ons helpen.

Neem eens een kijkje op www.heideschutters.be  En jullie zien zelf wat er aan de hand is.

23:48 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

nou ja zeg...

Wie kent hem in Kapellen niet? Onze dronken quilt dragende man ?  Als we hem zien lopen of over straat zien zwalpen, gaan we er een stapje voor op zij, want hij brult en tiert, schopt tegen auto`s en fietsen en ga maar door, Jurgen heet deze meneer, dat weet ik sinds vandaag, het is een Duitser en hij weet niet meer precies hoe hij hier terecht is gekomen. Als hij nuchter is schijnt het een intelligente man te zijn, hij heefyt gewerkt voor de schotse zeevaart vertelde een vriendin mij. Hij leeft op straat, van de winter toen het zo koud was mocht hij bij de vriendin in de garage slapen. Maar aangezien hij daar haast de boel in de fik zette door zijn gewassen quilt te drogen te leggen over een elektrisch kacheltje, raakte hij daar ook in het voorjaar zijn plaatsje kwijt. Nu verteld hij dat hij vorige week op het nieuws geweest is, omdat een andere dronken schot hem met de voeten in het Brabo beeld gehangen had, in wat voor wereld leven we toch? Kunnen we dan echt alleen maar genieten als we een ander meer pijn doen dan dat we zelf voelen?

De volgende keer als ik hem zie ga ik hem maar eens vriendelijk toelachen, misschien ziet hij de schoonheid ervan.

23:43 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-07-06

Dan schrik je toch even

Gisteravond toen ik nog even naar de GB in Kapellen ging viel mijn oog op een fotootje bij de infobalie. De vrouw die er op stond kende ik van ziens wel, ik had haar vrij vaak gezien in de gb, maar nu stond er op het briefje dat ze overleden was, van 1965 zomaar opeens afgelopen, tja dat is raar, het is geen vriendin geen kennis, geen familie, maar je herkent haar wel, en dan een jaar jonger dan ik zelf ben... Wat zullen er weer veel mensen verdriet hebben om haar, bij de kassa hoorde ik dat ze drie kinderen had, welliswaar al begin 20, maar toch... Ik heb vandaag de verjaardag van mijn vader gevierd, en hij is al 16 jaar overleden, op 63 jarige leeftijd, als kind mis ik mijn pappa nog altijd, en voor mijn kinderen vind ik het een enorm gemis.

Ook de kleinkinderen van Ingrid als die er komen zullen haar niet als oma leren kennen, en dat is toch een heel gemis. Ik herinner me haar als iemand die altijd gemeend vriendelijk was, als ik haar zag. Ik sta daar even bij stil en stuur in stilte mijn medeleven naar de familie. 

 

 

23:21 Gepost door luistervinkje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-07-06

Weeral zon in Kapellen

Vanmorgen zo rond een uur of zeven piepte de zon al door de gordijnen. Tijd om op te staan en thee te drinken in de tuin, te luisteren naar de vogels, en naar het geluid van de wind, en af en toe een trein die voorbij komt. Nu ga ik zaterdags altijd naar en vaste klant, maar mijn kop thee moet ik in rust kunnen drinken. Maar een eindje verderop zijn er een paar gezellige negers komen wonen die weg zijn van regae muziek. Eerst zat ik me er een beetje over op te winden, maar na een tijdje bemerkte ik dat mijn voet al zat mee te wiebelen ach ja die zomer toch... Zaaalig... en de vogels trokken er zich ook niets vanaan. Morgen weer zo`n dag....

21:45 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-06

Dat is pas service

Vroeger was klant echt koning, als je ergens binnen kwam, dan zag je dat de persoon blij was je te kunnen helpen en aan je te verdienen, tegenwoordig zijn we blij als ze bij de kassa, je een goeie dag wensen. Maar er zijn uitzonderingen, in de stationstraat in Kapellen vind je supermarkt Pollet, zijn ze echt nog blij met ons als klant! Er is maar en kassa, dus je moet niet ongeduldig zijn, maar alles wordt voor je netjes in zakken gedaan of in een doos, en ze zetten het nog in je auto ook, en dat allemaal met een glimlach... het fruit is allemaal even vers en mooi, de vleeswaren goedverzorgd.  De eigenaars staan zelf in de zaak, en ze werken zo hard als paarden, in mijn ogen een voorbeeld voor hun personeel. Ik kom er graag en daarom een dikke pluim voor hen.

23:45 Gepost door luistervinkje in pluim van de week | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

klantvriendelijkheid.... breek me de bek niet open

Sommige zaken zijn echt ongelooflijk lees wat gebeurd is in Kapellen, bij Videoland. Ik haal dus voortaan mijn videos ergens anders.

Dinsdagavond  11 juli wordt mijn dochters,  14 jaar,  hulp ingeroepen  door een vriendinnetje, het betrof het huren van een paar filmen. Om een videofilm te krijgen is men verplicht de identiteitskaart te laten zien en het vriendinnetje, had die niet bij zich, en ook haar vriendje had geen kaart bij zich. Aangezien dochterlief toch die avond met hen zou door brengen is zij meegegaan met haar identiteitskaart, wij komen daar vaker dus ze is er niet vreemd. Op vertoon van haar identiteitskaart, werd haar vervolgens medegedeeld ; meisje nee hoor wij kunnen jou geen videofilms meegeven om het volgende,  vervolgens schoof zij het computer scherm naar de kopers kant zodat kelly en omstanders, zo`n 5 man, kon lezen wat er stond geschreven; en de winkelmeid  las voor;  mijnheer ....wonende, ons adres, heeft in het jaar 2000 zich onbehoorlijk en onbeschoft in onze winkel gedragen en geweigerd een boete te betalen van 150 frank hij heeft  enkel de dagprijs van 300 frank betaald, uw vader heeft hier zoveel tam tam gemaakt dat wij geen films meer op zijn naam mogen verhuren, tja ik mag het dus niet mee geven, uw vader heeft hier te veel tam tam gemaakt.

Vervolgens zegt ze, o wat vreemd u staat er twee keer in, dat kan helemaal niet ik zal hierover een aantekening maken en met mijn gerant contact opnemen wat ik hier verder mee aanmoet, maar neem de films nu maar mee.

Dochterlief voelde zich hieronder helemaal niet goed en kwam kwaad en verdrietig thuis, al waar ze ons het verhaal deed.

Wij wisten beide van het incident van 2000, maar aangezien we alweer sinds 2005 zonder enig probleem daar onze films halen hadden we geen vermoeden dat dit zo zou uitdraaien, anders had mijn dochter daar nooit naar toe mogen gaan.

 

Voorgeschiedenis, mijn man huurde een aantal B films, en was s`avonds te laat om ze terug te brengen, hij verwittigde hierover telefonisch, en bracht ze de volgende dag een kwartier na opening van de zaak terug, waar hij gevraagd werd om een boete te betalen van 150 belgische frank bovenop de extra dagprijs van 300 frank, mijn man weigerde dit en werd boos, hij heeft het geld voor een dag huur over de toonbank gegooid en is vervolgens de zaak uitgelopen, met de bedoeling daar geen klant meer te zijn. In het vervolg haalde hij zijn filmen elders, toen die zaak echter sloot in 2005,  heeft mijn man zich terug aangemeld bij videoland, waar na vertoon van zijn identiteitskaart zonder enig probleem een nieuwe kaart werd gegeven, er werd geen woord gerept over voorgaande gebeurtenis. Wij zagen dus ook geen problemen meer en zijn vanaf die tijd tevreden klant en komen met regelmaat in de winkel..

 

Nadat mijn dochter haar relaas had gedaan, ben ik naar videoland gegaan om de vrouw te vertellen dat zoiets echt niet kan en waar ze het vandaan haalt om op deze manier met gegevens die allang niet meer aan de orde zijn om te springen. Helaas kreeg ik daar de kans niet toe omdat de vrouw mij cotinue onderbrak om het uit te willen leggen, maar meer uitleg als die mijn dochter had gegeven zie voorgaande had ik niet nodig, ik wist immers wat er gebeurd was, en was me ook van de waarheid daarvan bewust, maar deze oude koe deed al een jaar niet meer ter zake, en liet haar hierover niet uitpraten, ik was immers niet gekomen om de uitleg nog eens te horen, ik was gekomen om een excuus voor haar gedrag tegen over mijn niets vermoedend dochter en ook de openbare schending van onze  privacy. Zij luisterde niet naar mij en ik niet naar haar, zij bleef rustiger dan ik, ik werd steeds bozer om zoveel  onbegrip van wat werkelijk op dat moment aan de orde was. Ik vroeg haar om de baas te spreken, maar dat wilde ze niet. Ik ben vervolgens bozer dan ik was terug de zaak uitgestormd. Thuis aangekomen  kreeg ik na 5 minuten telefoon,  tijdens mijn diner,  ik wist niet met wie ik aan de telefoon was, de man vroeg mij of ik in videoland geweest was wat ik kon beamen, en vervolgens begon hij mij te verwijten dat ik zijn personeel had uitgescholden. Ik vertelde de man dat ik geroepen en getierd had, in het openbaar getwijfeld heb aan de vrouw haar verstand en haar achterlijk genoemd heb,  maar ik heb haar geen namen genoemd die niet ter zake deden. Ik heb slechts boos mijn bevindingen over haar uitgeroepen. De telefoonverbinding was zeer slecht en de man sprak enkel met verwijt naar mij toe over mijn gedrag, zonder enig begrip voor wat er werkelijk aan de hand was. Ik heb de verbinding verbroken, na de man medegedeeld te hebben hier nu voor geen tijd en zin te hebben. De man bleef echter bellen en na de derde keer de telefoon uitgeklikt te hebben heeft mijn man de telefoon beantwoord, naar aanleiding van de antwoorden die mijn man gaf begreep ik dat de lijn net zo slecht was als tijdens het gesprek met mij en dat het gesprek weer ging om het voorval van 6 jaar geleden. Ik besloot terug te keren naar videoland om de vrouw achter de toonbank om haar naam te vragen. Mijn boosheid is immers door haar onbeholpen gedrag veroorzaakt.  De vrouw weigerde echter haar naam te geven aan mij, en dreigde en als u nu de zaak niet uit ga bel ik de politie, ik zei dat is makkelijk dan blijf  ik nog even wachten, waarop ze zei, nou dan doe ik het niet, maar ik bel naar de gerant,  bij de tweede keer bellen had ze hem aan de telefoon en ze zij dat die zelfde klant weer net zoveel stennis als eerder in de zaak stond te maken, mijn tweede bezoek was echter volkomen beheerst, al kon men uit de toon aard wel op maken dat ik boos was. De gerant vroeg mij door te verbinden maar zij antwoorde ; maar ik geef die vrouw mijn telefoon niet, nee dat doe ik niet, ik bel je terug met de andere lijn.  Maar die man had ik al aan de lijn gehad en aangezien die slechts verwijten wou maken over mijn houding in de winkel had ik hier geen oren naar en verliet de winkel waarop zij mij na riep, en nu weg lopen he… Nee zei ik op het moment dat ik hem wilde spreken zei u dat u mij niet wilde doorverbinden, toen u de politie wilde waarschuwen, en ik het daar mee eens was besloot u het toch maar niet te doen, en toen ik uw naam vroeg wilde u mij die ook niet mededelen. Nu is het genoeg ik zal het anders aanpakken, want zo`n gedrag gaat niet door de beugel.

Einde verhaal.

 

 Oude feiten ;

6 jaar geleden inderdaad een boete niet betaald en boos gedrag in de winkel door mijn man.

1 jaar geleden nieuw lidmaatschap zonder enig probleem, wij waren ons niet bewust 2X in de computer te staan. Dat heeft videoland zelf gedaan. Wij dachten dat het verjaard was of zo.

Met regelmaat zijn dochter, zoon en man hier het laatste jaar weer films komen halen, zonder problemen en correcte bediening.

 

 Nieuwe Feiten

Mijn dochter van 14 jaar die overal in elke winkel bejubeld wordt om haar nette en hulpvaardig gedrag, een voorbeeld figuur is op school  en van vreemde mensen complimenten krijgt over haar beleefdheid

Krijgt in een volle winkel te horen over het gedrag van haar vader 6 jaar daarvoor. 2 oudere vrienden stonden erbij en nog een 3 tal andere klanten alle hebben mee mogen gniffelen over de hooghartige manier waarop dit verteld werd, en als leesvoer over de toonbank was geschoven, vervolgens was de hele laster affaire niet nodig want ze kreeg uiteindelijk toch de films mee.

Het vernederende dat mijn dochter overkwam was nergens voor nodig geweest.  Had de affaire van 6 jaar daarvoor nog aan de orde geweest dan had dit in minder beduidende woorden net zo duidelijk gemaakt kunnen worden door enkel de videofilms niet mee te geven, wij hadden dan zelf als verantwoordelijke wel komen vragen waarom dit zo was, en hadden kunnen concluderen dat een en ander te wijten was aan een foutje van videoland door mijn man twee maal in de computer te zetten, indien nodig hadden wij onze schuld als nog kunnen inlossen, of te wel zou ons de toegang weer ontzegt worden.

Maar ook ik voel me zeer aangevallen, er stonden een flink aantal mensen in de zaak, waaronder buiten de vrienden van mijn dochter ook een klant van mij.  Ik heb een zaak schuin tegenover videoland, en zulk soort mededelingen en publique doet dit zeker niet ten goede.  Ik bekleed als schoonheidsspecialiste een vertrouwensfunctie dit soort laster is schadelijk, voor mijn imago.

 Ik heb geprobeerd te spreken met de verkoopster over de feiten die zij gepleegd had,  maar zij bleef hardnekkig keer op keer herhalen wat er op het scherm stond, en wilde niet luisteren naar wat ze aanrgericht had, het vertrouwen van een kind naar een vader toe geschonden.

In mijn ogen kan dit niet binnen onze maatschappij, tot in welke graad moeten wij kinderen en kleinkinderen verwittigen over dit euvel?   Ik voel me vernederd.

 

     

 

23:03 Gepost door luistervinkje in handelaars | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-07-06

verkeersperikelen

iedereen spreekt over de aanleg van de tunnel de een ondervind last de ander vind het geen verschil, maar waar ik me vooral druk over maak is het parkeren.

Wat een ramp als je op de antwerpsesteenweg woont... iedereen parkeert voor je deur, als ze naar de Gb of Promenade gaan,alleen maar omdat ze te gierig zijn om die paar ct uit te geven aan de parkeer garage, wat mij betreft mogen ze de hele baan met parkeer meters zetten, en vergunningen voor omwonende, zodat wij in elk geval ook in de buurt van ons huis kunnen parkeren. Het zou wat meer geld in het laatje brengen voor de nodige aanpassingen en ook wat meer geld aan parkeerovertredingen wat de politiediensten dan weer ten goede komt. Het is zo`n beetje het enigste waar ik me druk over maak als bewoonster van de Antwerpsesteenweg.  Als handelaar geef ik zelf die paar cent voor de garage aan mijn klanten, zodat in elk geval mijn kostbare klanten geen bedreiging of agressie vormen voor de bewoners.  Hoe staan de andere Kapellenaars hier eigenlijk tegenover?

20:42 Gepost door luistervinkje in handelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

 Vanaf 6 juli bent u elke donderdag welkom vanaf 19u45. tot 23u00 in het gemeentepark van kapellen, ontmoet uw vrienden en familie en uw dorpsgenoten, en geniet samen van de klanken tijdens het nuttigen van een verfrissing.

Wees verstandig en laat de auto thuis er zijn genoeg onverstandigen die u het parkeren moeilijk zullen maken

en bovendien kunt u zich dan eens laten gaan in een alcoholisch vertiertje.

Zomer zalig !! 

 

20:28 Gepost door luistervinkje in evenementen kalelender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |