31-08-06

tunnel

Jaja de tunnel in Kapellen is open, je kunt nu weer gewoon door Kapellen rijden...

En ja het is een stuk vlotter dan voorheen, je hoeft niet meer bij de spoorweg te wachten dus het gaat vlot voorruit, ik merk het doordat elke klant van die kant eigenlijk allemaal een beetje te vroeg komen, en allemaal zeggen ze tja dat gaat veel vlotter bij die overgang, het is daarmee dat ik wat vroeger ben.

Of het echt vooruitgang is dat weet ik nog niet. Ze hebben nameljk het zebrapad ter hoogte van de promenade ook verlegd, en nu geven de auto`s gas vanaf dat ze dat pad voorbij zijn, ook het uit de tunnel komen gaat met veel gas gepaard. Ik heb al menig rem horen piepen voor de deur, maar gelukkig is er nog geen knal op gevolgd...

10:38 Gepost door luistervinkje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

ben er beetje ziek van

Tja zo ben ik ineens niet meer bij de computer te krijgen. Dat hele voorval met mijn broertje ligt me zwaar op de maag. Ik ben geen gestresst persoon, meestal ben ik de rust zelve, ik herken het ook niet in mezelf maar nu kan ik mijn ziekte naar niets anders herleiden dan zenuwen.

Dat hele geval met mijn broertje heeft me toch wel diep aangegrepen. Hoe anders zou mijn leven er hebben uitgezien als hij slecht geraakt zou zijn geweest... Brrr Sinds Maandag loop ik al met buik pijn, en dinsdag is daar een hoofdpijn bijgekomen, zo erg heb ik het nog nooit gehad. Overgeven en hoofdpijn, en het gevoel dat mijn buik opblaast als een voetbal, maar dan echt rond mijn maag gebied. Vandaag valt het wel mee, al heb ik wel vanmorgen gelijk een antigripine ingenomen, en dat is niets voor mij, ik hou niet van die chemische rommel. Ik zoek het liever bij mint en citroenmelisse, rozemarijn en salie, en dan in de vorm van thee.  Maar dat is me even allemaal te veel moeite.

Ik heb geen koorts dus ben niet ziek, en werk gewoon door, ik werk toch enkel op afspraak. Ik voel wel dat heel mijn hart er niet bij ligt, dus ben ik blij dat ik vandaag en morgen enkel pedicures en gelaatsmasages erop heb staan, daar hoef ik mijn hart niet zo in te leggen. In de gelaatsmassage wel, maar dat gaat dan ook wel zo zittend achter mijn klant, het is zelfs lekker zo in trance masseren.

Maar ik hoop dat het toch snel over is...

10:34 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-08-06

Ik hou van je

Mijn dochter is bij mijn broer en zijn vrouw in rotterdam, vandaag wilde ze schoenen gaan kopen, vlakbij broer zijn huis staat een oude russische kerk en hij ziet dat er een vreemd figuur bij de deur staat, en ook dat dat figuur door de ramen kijkt, en zich raar gedraagt, maar hij ziet ook dat dat figuur ziet dat hij kijkt, de man loopt achter mijn broer aan,  mijn broertje maakt de afstand tussen Kelly en zijn vriendin wat groter want hij verwachtte narigheid, hij borg zijn telefoon op want hij was net met mij aan het bellen en dacht straks ben ik die kwijt, het figuur kwam dichterbij, dus broer lief draait zich een beetje in de andere richting en loopt terug richting kerk, komt die vent op hem afgestapt, oh denkt hij er is dus niks aan de hand misschien wil hij gewoon wat vragen. Zegt die vent; waarom kijk jij daar naar, nou is het antwoord ik kijk gewoon dat mag toch we leven in een vrij land. Het figuur antwoord nou ik vind dat jij je heel raar gedraagt je hoeft daar niet naar te kijken. en pakt mijn broer bij zijn pols, deze schud geirriteerd de hand van zijn arm en steekt zijn hand in zijn jas om zijn telefoon te pakken, wat nu vraagt het figuur ga je mij steken, en haalt zelf een tasje uit zijn zak en doet zijn hand in dat tasje, maar aarzeld en zegt nee jij bent de moeite niet om hier te steken, als je een man bent ga je maar met me mee, en pakt weer zijn pols vast. weer schudt mijn broer zich los, en zegt nee ik ga de politie bellen, jouw gedrag klopt niet, hij tikt 112 in en geeft telefoon aan Kelly, zij had niet door wat er werkelijk aan de hand was dus belde niet. De man liep hierna gewoon weg richting de kerk,  hee zegt mijn broer hier blijven de politie komt zo, maar de man loopt door en ook mijn broer zette dus ook langzaam zijn weg verder, hij kijkt nog even achterom en ziet hoe dat dat figuur als een gek op hem af komt gerend met een schaar boven zijn hoofd, Broer lief  hief zijn been op meer om hem tegen te houden dan te schoppen, maar hierdoor liep het figuur zo hard tegen hem aan dat mijn broer op de grond viel, vervolgens is het een totaal getrap en gedraai geweest, waardoor mijn broer gelukkig niet gestoken is, hij heeft wat schrammen oip zijn benen zijn elleboog is kapot, en zijn pols is gebroken, op het gegil van Kelly en Anne kwam een man aangesneld en die heeft het figuur wel geschopt en kreeg gelijk zelf een paar steek bewegingen, hierna is die helper niet meer te vinden, politie komt, vind de gek terug en ook de schaar, in de politie auto word de man afgevoerd, door het raam maakt hij snij bewegingen langs zijn nek en wijst op mijn broer.

Vandaag wordt hij 49 jaar, en ik hoop met heel mijn hart dat ik mijn leven lang getuigen mag zijn bij de vieringen. Morgen gaan we naar Rotterdam. Ik hou van je lieve broer van mij, ik hou van je... wat ben ik geschrokken.

00:56 Gepost door luistervinkje in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-08-06

oude schat

Zaterdags heb ik een oude heer die van 94,  hij is een van die klanten waar ik graag de uitzondering bij maak om hem aan huis te behandelen. De man is enorm wijs, en dan bedoel ik niet alleen zijn EQ maar ook zijn IQ hij heeft een enorm goed leven achter e rug, en hij leeft nog steeds, gaat naar diners, gaat dansen, rijd zelf naar zwitserland en duitsland om zijn dochters te bezoeken, hij heeft zo`n jonge geest.  Ik vind het altijd een plezier om bij hem te zijn. Hij verteld over dingen van vroeger, vrowen, liefde overspel, werk en beleggen. Niets is vreemd voor hem, en wil over elke nieuwe zaak nadenken alvorens hij een mening erover velt.  Hij is er èèn uit duizend, en misschien wel uit veel meer want ik ben zo`n persoon nog nooit tegen gekomen. Hij heeft dan wel alle près ook om gelukkig oud te worden. Financieel heeft hij het zeer goed, een huishoudster die voor hem zorgt, en zeer vele vrienden die natuurlijk allemaal jonger zijn dan hij. Ik vind het een plezier hem in mijn klantenkring te hebben en hoop nog menig uur met hem door te brengen.  Het is een fijn begin van een druilerige zaterdag.

12:42 Gepost door luistervinkje in massage | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-08-06

verkracht is het leven nog niet erg genoeg zonder hoaxen ??

Kreeg ik weer zo`n mail die je naar iedereen moet door sturen. Te gek voor woorden maar van het moment dat honden in flessen worden aangeboden of babys verkracht worden gaat bij iedereen de haren recht overeind staan, en heb je gelijkertijd het privilege om 1000 den emails binnen te krijgen met lekker veel adressen die je vervolgens kan gaan spammen. Deze HOAX ging als volgt; Dus NIET doorsturen, maar weten dat het om een hoax gaat, en op het knopje aan allen doorsturen drukken met de volgende linken;

http://www.saps.gov.za/children/childrens_corner.htm

http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=257&name=A...

 

De hoax gaat als volgt;

 

Subject: FW: Een 9-maanden oude baby verkracht door 6 mannen.
    Date: Sat, 19 Aug 2006 18:31:50 +0200

--------------------------------------------------------------------------
      >>>Onderwerp: Een 9-maanden oude baby verkracht door 6 mannen. Sta
      >>>daar alstublieft een moment bij stil.
           >>>Maak hier even 'n minuutje voor vrij...
           >>>Vorige week werd in Zuid Afrika een meisje van 3 jaar geslagen en
      
      >>>verkracht. Ze ís nog in leven . De dader werd een dag later op
            >>>borgtocht vrijgelaten. Hij loopt weer gewoon op straat. Als u het
      >>>te
  
      >>>druk hebt om dit bericht te lezen, plaats uw naam dan onderaan en
      >>>klik
            >>>op "Doorsturen " .
      
      >>>De regering van Zuid-Afrika is van plan om de Kinderbescherming op
      >>>te
  
      >>>heffen en deze mail is een petitie om dit te voorkomen. Dit is
      >>>een heel
     
      >>>belangrijke petitie, want het gaat om een essentieel onderwerp van
      >>>het
            >>>rechtssysteem voor kinderen. U hebt misschien wel gehoord van de
      >>>mythe
    
      >>>in Zuid - Afrika dat sex hebben met een maagd AIDS kan genezen.
      >>>Hoe
      
      >>>jonger het meisje, hoe groter de kans op genezing . Dit heeft
      >>>geleid
           >>>tot een epidemische toename van het aantal verkrachtingen door
      
      >>>HIV-geïnfecteerde mannen met een overeenkomend aantal
      >>>infecties bij
           >>>kinderen. Velen zijn door deze krankzinnige verkrachtigen al
      >>>omgekomen.
            >>>Nog maar kort geleden is een 9-maanden oude baby verkracht door 6
    
      >>>mannen. Sta daar alstublieft een moment bij stil.
      >>>
    
      >>>Het kindermisbruik neemt momenteel katastrofische proporties aan
      >>>en als
  
      
      >>>wij niks doen, wie dan wel? Wees alstublieft zo vriendelijk om uw
      >>>naam
     
      >>>toe te voegen aan onderstaande lijst en stuur 'm door aan iedereen
      >>>die u

      >>>kent. Als u de 120e ondertekenaar bent, stuur de lijst dan naar
    
      >>>gt;childprotectpca@saps.org.za. Wilt u alstublieft iets doen voor
      >>>deze
  
      >>>kinderen door uw naam aan onderstaande lijst toe te voegen? Het
      
      >>>toevoegen van uw naam kan wat uitmaken! Dat kind van 3 vecht voor
      >>>haar
 
      >>>leven.
      >>>Dit is slechts één van de miljoenen gevallen van kindermisbruik,
      >>>dus
            >>>geef uw steun en help mee om de CPU (Child Protection Unit) open
      >>>te
   
      >>>houden.Voeg uw naam toe aan onderstaande lijst en zorg ervoor dat
      >>>deze
     
      >>>naar zoveel mogelijk mensen gaat.
          
      >>>zitten. Hier niet bij: máák dat verschil!
   
      >>>Om uw naam toe te voegen: copieer dit bericht eerst naar een nieuw
  
      >>>bericht. Of klik op Doorsturen, voeg uw naam toe en verzend dit
    
      >>>bericht aan anderen. En nogmaals: als u nummer 120 van de lijst
      >>>bent,
     
      >>>stuur deze lijst dan naar childprotectpca@saps.org.za en begin
      >>>gewoon
 
      >>>een nieuwe lijst.

15:30 Gepost door luistervinkje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-08-06

mijn lieve lijf

Er word me vaak verteld dat ik een hoog knuffel gehalte heb, dat zal wel liggen aan het hoge vetgehalte. Met mijn maatje 46/48 ben ik nou geen schoonheidsgodin. Maar ik heb wel alles in de juiste proporties. Een vrij slank gezicht, borst maat 90 G, soms pas ik nog wel eens een F en neem dan de 95, maar meestal is dat net iets te klein.  En dan krijg je van die dubbele borsten, of ze denken dat je je zakdoek in je bh stopt, Brrr, moet er niet aan denken.  Mijn heupen zijn zo breed als mijn schouders. Mijn benen zijn helemaal niet mooi, maar met broek of rok erover zie je dat niet, ze zijn gelukkig wel lang, ik meet 1.74.

Als jonge volwassen vrouw van 42 ga ik toch ook nog op zoek naar mooie lingerie maar die is ofwel over de 100 euro`s ofwel je neemt wat er nog over is in de uitverkoop, als er al iets van die maat in de uitverkoop te vinden is. Bij hunkermoller kun je af en toe iets vinden in een F, en dan ben je al content dat er iets past. 

Nu ben ik te weten gekomen dat er een merk is dat gaat van B85 tot I 135, dat is natuurlijk fantastisch, het blijkt ook nog eens een heel goede kwaliteit te zijn, en ze zijn echt sexy te noemen. Nu daar heeft luistervinkje wel oren naar... en ook de borsten voor, ;-) Dus ik denk dat ik me eens ga verdiepen op een demonstratie voor dikkere damens.

Interesse ??? Wil je op de hoogte gehouden worden? Ken je mensen die wel zouden willen komen? Laat het me maar weten. Ik kijk er allezins naar uit.

11:32 Gepost door luistervinkje in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

awel hier zou ik iets van krijgen

wil ik een nieuw stukje schrijven, zit er zo`n ambetante advertentie van een lotterij gebeuuren voor mijn neus, ik zie mijn tekst dus maar half, en nee het is niet uit te zetten. Echt heel ambetant, en voor mij alle redenen om mij niet te laten pakken door pac man.

11:18 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In mijn ogen heeft VIVANT groot gelijk

Kamerlid Rik Daems (VLD) vindt het niet meer te rechtvaardigen dat werklozen een uitkering krijgen zonder dat daar iets tegenover staat. Hij stelt voor dat ze verplicht worden om zich één dag per week in te zetten voor de gemeenschap. Welke werklozen in aanmerking komen voor welke taken wil Daems laten coördineren door een nieuw op te richten Federaal Agentschap voor Gemeenschapsdienst. De VLD'er wil het thema hoog op de politieke agenda plaatsen.

Vele hardwerkende mensen vinden, net zoals Rik Daems, dat het onrechtvaardig is dat werklozen geld krijgen om niets te doen.

Het gevolg van dit voorstel zal echter zijn dat er weer een administratie bijkomt. Dat betekent nog meer administratie, meer ambtenaren en meer belastingen. De ervaring met verplichte tewerkstelling leert immers ook dat de kost van de begeleiding ervan (administratie, personeelsmanagement, uitvoerend management, kwaliteitscontrole, sancties in geval van wangedrag… ) groter is dan wat het opbrengt.

De staat die verplichte tewerkstelling organiseert en werk bedenkt dat niet noodzakelijk aan de marktbehoefte voldoet, zagen we al bezig in de Sovjetunie, China en Cuba.

In tegenstelling tot de heer Daems is het voor Vivant duidelijk dat de markt en niet de staat voor werk zorgt. Werk is er gewoon. Vivant wil niet de werklozen aanpakken, wel de oorzaak van werkloosheid. Dat er zoveel werklozen zijn is net omdat er geen vrije arbeidsmarkt is.

Bij de huidige regelgeving verdient een ongeschoold werkloos gezinshoofd 150 Euro per maand als hij gaat werken, namelijk het verschil tussen zijn/haar netto loon van 1050 € en zijn/haar uitkering van 900 €. In een maand zijn er ongeveer 150 werkuren. Onze overheid verwacht dat deze mensen gaan werken voor 1 € per uur. Daarbij moeten zij nog zelf transport en kinderoppas betalen en verliezen zij de voordelen van uitkerings-gerechtigd te zijn.

Diezelfde mensen tewerkstellen, kost aan een kleine zelfstandige 15 € per uur. Begrijpelijk dat die zelfstandigen liever zelf 70 uur per week werken eerder dan zich dure hulp te permitteren, het faillissement loert immers steeds om de hoek. Werk is er anders genoeg. In de buurteconomie en de zorgsector bijvoorbeeld. Werk aannemen wordt echter door de overheid ontmoedigd, werk geven wordt door de overheid bestraft.

Vivant wenst snel een radicale hervorming van de arbeidsmarkt, zodat in het wit werken weer loont en zodat zelfstandigen medewerkers kunnen aanwerven.

Vivant verzet zich tegen het vervolgen en bestraffen van werklozen. Niet de werklozen, maar de politiek, vakbonden en sommige werkgeversorganisaties zijn samen verantwoordelijk voor de welvaartsvernietiging ten gevolge van de belasting op en de regelgeving rond arbeid.


Roland Duchâtelet
Voorzitter Vivant

08:38 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-06

buren

Wat zijn rustige buren toch fijn, We hebben nooit last van onze buren, als er is een feeste is brengen we elkaar op de hoogte, maar sinds kort is er een familie een paar huizen verder komen wonen en die maken een herrie!!! Als je eens in de tuin gaat zitten, dreun je mee op de reggea muziek, en bulderende stemmen rollen door de tuin. Als ik nou die taal nog sprak, dan kon ik tenminste horen waarom ze zo hard lachte of wat ze zeggen, maar tot nu toe is het enkel een gedreun op de achtergrond. Het is maar liefst zo`n 4 tuinen verder en nog hoor ik woord voor woord. Gisteravond sliep ik met het raam open, geen goed idee want om half twee, weer luid gelach en gebulder, gelukkig geen muziek. Ik hoop dat het iets eenmaligs was, maar ik vrees dat het behoord tot hun levensstijl. Ja het zijn buitenlanders, afrikaans ofzo, maar dat wil niks zeggen, ik ben ervan overtuigd dat het gezellige mensen zijn, dat hoor ik wel, maar ze hebben gewoon een eigen levensstijl, en dat mag ook want iedereen is vrij te doen wat hij wil, en ze hebben zelf vast niet door dat hun stemmen gewoon veel luider zijn dan de onze. Maar ik vind het tot nu toe echt een verstoring van mijn rust. Ik krijg de neiging om Nina Hagen knoer hard aan te zetten en de ramen open. Maar dan vlucht ik zelf van mijn rust weg. Moeilijk hoor... k zal eens een vriendelijk praatje met hen maken als ik ze nog eens tegen kom, misschien komen we er boven een kop thee wel op een leuke manier uit...

16:16 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-08-06

gemeentehuis

De identiteitskaart van mijn man is vervalt vandaag, op de sie van de geeente staat dat een familie lid, met de oude id kaart en een paar pasfotos een nieuwe pas kan komen halen. Dus dat zou geen probleem geven.

Hij liet zijn beste kant aan het fototoestel zien, en legde de fotos en de oude id kaart klaar, zodat dochterlief eergisteren even naar het gemeentehuis kon gaan. Ze komt er aan en er wordt haar verteld dat haar vader die zelf moet komen halen...

Toen ze thuis kwam en mij bedankte voor het gebagger door het zand, door de tunnel werkzaamheden, belde ik een beetje vertwijfeld naar de diensten. Ik vroeg de man hoe het zat als men een nieuwe kaart wilde bekomen, mevrouw zei hij; heeft u een computer dan kunt u dat allemaal op onze site lezen... Maar zegt hij u kunt gewoon iemand langs sturen en dan wordt u een nieuwe kaart gegeven. Oh ja? vroeg ik, hoe kan het dan dat mijn dochter net geweest is en verteld is dat haar vader zelf moet komen, dat weet ik niet zegt de man alsof hij mij niet geloofde... maar ik zal eens navraag doen, het is hier zo druk op het moment. Ik zei ik wacht wel even aan de telefoon, en meneer deed navraag. Zijn antwoord alsvolgt; mevrouw door het feit dat haast geen enkele pas getekend wordt voelen wij ons nu verplicht de kaart enkel af te geven als in ons bijzijn wordt getekend, ik wist hier niets van maar hi moet dus zelf komen. 

Tja als ze het nu zelf al niet meer weten... Maar ook nog op het net verkeerde info geven, dan loopt het goed fout natuurlijk.

Maandag avond is het open tot kwart voor 8, als mijn man op tijd is met zijn werk dan kan hij er nog even langs...

09:16 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-06

7 groepen van Dr. Bach

De zeven groepen van Dr. Bach


Rubriek Een: Vrees/Angst
.
-Aspen - Populus tremula - Esp - Ratelpopulier
-Cherry Plum - Prunus cerasifera- Kerspruim
-Mimulus - Mimulus guttatus - Gevlekte Maskerbloem
-Red Chestnut - Aesculus carnea - Rode kastanje
-Rock Rose - Helianthemum nummularium - Zonneroosje

Rubriek Twee: Onzekerheid

-Cerato - Ceratostigma willmottiana - Loodkruid-
-Gentian - Gentiana amarella - Slanke Gentiaan
-Gorse - Ulex europaeus - Gaspeldoorn
-Hornbeam - Carpinus betulus - Haagbeuk
-Scleranthus - Scleranthus annuus - Hardbloem
-Wild Oat - Bromus ramosus - Ruwe Dravik (wilde haver)

Rubriek Drie: Onvoldoende belangstelling voor het heden.
- Chetsnut Bud - Aesculus hippocastanum - de knop van de Witte Paardekastanje. - Clematis - Clematis vitalba - Bosrank -Honeysuckle - Lonicera caprifolium - Tuinkamperfoelie - Mustard - Sinapis arvensis- Herik (wilde mosterd) -Olive - Olea europaea - Olijf - White Chestnut - Aesculus hippocastanum - Witte Paardekastanje. -Wild Rose - Rosa canina - Hondsroos
Rubriek Vier: Eenzaamheid
-Heather- Struikheide - Erika -Impatiens - Reuzenbalsemien -Water Violet - Waterviolier
Rubriek Vijf: Overgevoeligheid voor invloeden/ideeen.
-Agrimonie - Akkermunt -Centaury - Duizendguldenkruid -Holly - Hulst -Walnut - Walnoot
Rubriek Zes: Wanhoop/Moedeloosheid
Crab Apple - Wilde appel -Elm - Veldiep - Olm -Larch - Lariks -Oak - Eik -Pine - Grove Den -Star of Bethlehem - Vogelmelk -Sweet Chestnut - Tamme Kastanje -Willow - Wilg
Rubriek Zeven: Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen
. -Chicory - Cichorei -Rock Water - Bronwater- -Vervain - IJzerhard -Vine - Wijnstok.

21:24 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

opgeslagen zonlicht

Een bloemetje bloeit onder invloed van de zon, en licht, zijn kopje is dus eigenlijk opgeslagen zonlicht. Wij kunnen niet zonder licht of zon, om te overleven hebben we dat hard nodig, kijk maar naar ons eten, de meeste energie halen we uit fruit en groenten, waarom? Omdat het opgeslagen zonlicht is, en nutritief, vooral voor het fysieke lichaam, Van welke dingen worden we ziek? Juist die zaken die geen zonlicht zien, of niet door zon gevoed worden. Zonder aan de verdunning te denken, van de bach bloesem, kunnen we ons dit toch voorstellen? Een bloeiende bloem is een gezonde bloem in balans met zich zelf, anders bruine blaadjes ,verwelken en sterven zelfs ondanks het zonlicht, dus alleen de sterkste overleeft. Het begrijpen van de 7 karakters, het herkennen ervan in bloesems en mensen, is psychologisch, en dat wil zeggen voor je psyche, het innemen van dit karakter bloesempje, is dus een voeding voor de psyche. Waar uit voorvloeit dat je je lichamelijk anders uit. Het mooie aan een bloesem vind ik het prille begin, alles zit er in om verder te groeien , mits het de goede omstandigheden treft. Het lichaam dat een tekort heeft aan een bepaalde energie, heeft meestal een zeer vruchtbare grond voor die bloesem om verder te groeien in jou, met alle krachten die het als bloesem in zich had. Net zo als wanneer je net het voedingsmiddel eet waar je lichaam een tekort van had. Je voelt je direct beter. Suiker, zout, vocht. ...

21:22 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dr. Bach historiek

Dr. Bach historiek


Dokter Bach werd geboren in Birmingham in 1886.Ondanks dat het een dure studie was destijds, begon hij op 19 jarige leeftijd aan zijn artsen opleiding en studeerde af in 1912.
Hij begon een eigen praktijk in Londen en werd tevens assistent bacterioloog, en ontdekte toen de verbanden tussen huid en darm ziekten.
Een heel aantal chronische aandoeningen en ziekte kiemen in de darmflora , herleidde hij naar de psora (huid) problemen. Als allopaat vond hij ook 7 vaccins uit, doordat hij mee werkte aan de onderzoeken voor entstoffen.
De oorlog brak uit en het onderzoek kwam om financiële redenen verder stil te liggen.Zijn eigen gezondheid liet flink te wensen over hij was nooit een buitengewoon sterk persoon geweest (fysiek)Het ergste vond hij dat een zieke niet opgevolgd werd als hij uitte gezond te zijn, enkel de zieke werd bestudeerd!
In 1914 wou hij mee vechten aan het front maar wegens zijn slechtte gezondheid werd hij afgekeurd. In Londen werd hij telkens wel mee ingeschakeld bij de operaties bij oorlogsgewonden.
Op 31 jarige leeftijd constateerde men buik kanker bij hem, volgens hem omdat hij om financiële redenen was moeten stoppen met de opzoek werken in verband met vaccinaties.
Na een operatie gaven de artsen hem nog 3 maanden te leven, Bach zette alles op alles en werkte dag en nacht door aan de vaccinaties. In de buurt sprak men altijd over de kamer waar het licht altijd brandde. Het gekke was toen hij zijn doel bereikte, door weer intensief bezig te zijn met zijn harte (wens) werk, hij genas!
Maar in 1918 werden de fondsen voor onderzoek totaal stilgelegd en besloot Bach zelf een labo te openen, te Nottingham place.Zo kwam hij te werk als HOMEOPATISCH patholoog Bacterioloog. En las en bestudeerde de organon van Hanhemann. Dat was de grondlegger van de homeopathie. Hij had nog eerder als Bach al vergelijkingen gemaakt tss. Darm en huid, en de bacteriële werking, zelfs zonder labo onderzoek.
Bach leerde Hanhemansgedachte: ZIEKE behandelen om ZIEKTE te genezen, zeer waarderen.Door zijn nieuwe homeopathische kijk op zaken begon hij de vaccins om te zetten in nosoden, in en homeopatische verdunning.
NOSODE = een beetje werkzame stof van de ziektekiemen homeopathisch verdunnen, om het als medicijn te kunnen gebruiken.
Bloed kriebelde waar het niet gaan kon en hij verliet het homeopathic hospitaal om zelf weer een labo te kunnen beginnen in Parc cresent.Op 39 jarige leeftijd ziet hij de beperktheid in van nosoden en homeopathische medicijnen, door de complexiteit hiervan,>< genezen is eenvoudig.
Hij begint in te zien dat de gemoedstoestand van iemand iets te maken heeft met de ontwikkeling van de ziekte.
In 1928 bestudeerd hij tijdens een saai diner karaktertypes, en bemerkt dat ze zijn in te delen in 7 groepen.
Ze vertonen niet dezelfde ziekten , maar reageren wel het hetzelfde wanneer zij ziek zijn.In alles begon hij 7 karakters te zien, in alles wat de natuur hem bood.
Hij besloot zich weer echt terug te trekken naar de natuur, en verkeerde daarvoor in Wales waar hij de impatiens (reuzenbalsemien) de maskerbloem (mimulus) en de bosrank (clematis) ontmoet en hun kracht ondervind, maar om niet enkel van zich zelf uit te gaan neemt hij het mee naar zijn labo in Londen en onderzoekt , en de resultaten zijn overweldigend.
Wat hij er uit leert is dat ziekte kan vermeden worden door balans of harmonie in onze diepste kern, elke ziekte is in dat opzicht een disharmonie tussen het verstand en het gevoel, en het diepste verlangen van jezelf ofzelfs ziel genoemd.Zij beredenering werd echter maar door weinig homeopaten warm onthaald, hij besloot zich verder alleen maar te richten op zijn visie, hij geeft zijn praktijk en labo op en gaat terug naar Wales. Zijn assistente uit het labo ging met hem mee ( Nora Weeks) Op een gekke ochtend tijdens een van zijn wandelingen likte hij de dauw van een bloesem en voelde de krachtige werking van dit neergeslagen zonverwarmd vocht op het puntje van zijn tong . Hij ontdekte bloesemenergie in dauwdruppels.--- (toen ik dit vertelde tegen mijn dochtertje, zij ze goh dat verklaard gelijk waarom er dauw is, alles heeft toch een reden? mijn koele antwoord over neer geslagen vocht enzo, liet ze over zich heen gaan, maar zei ja maar waarom doet het dat? en waarom blijft het op blaadjes liggen voor ons om te zien? voor ons om te gebruiken toch? ) Ik vind dat wel een mooie reden!Maar om elke ochtend dauw op te vangen in bruine flesjes is een hels karwij, dus daar moest een andere methode op gevonden worden, ze ondervonden dat wanneer ze de bloemetjes op het water legden, en ze 3 uur in volle zon zette , of totdat de eerste verwelking optrad.. Na het zeven van dit water bleek het de zelfde kracht te hebben als bloesem water. De homeopathische wereld had er zijn gespleten gedachten over maar toch werd er zeer diep en zinnig over geschreven in en zeer vooraanstaand blad in de homeopathische wereld.Tijdens een zomer vakantie in Crawmore vind hij loodkruid, agrimonie , chicorij en duizendguldenkruid. Ondervind ook hun werking. Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij een levensverdere collega Victor Bullen. Als hij 47 is verschijnt zijn eerste boek The twelve healers- heal thyself - and other remedies ( hij had er immers weer zeven uitgevonden)
Hij maakt zijn woonplaats Mount vernon in de thames valley, in de buurt van oxford, zijn vaste verblijfplaats.Vond een manier uit om zijn waters verder te verdunnen en vond de stocktinctuur uit .

STOCKTINCTUUR= 1 druppel water op 239 druppels bloesemwater + alcohol van 40 ° ( het flesje waar de sticker op plakt van Bach, met verzegelde dop, dat je bij de, dokter, therapeut, apotheker koopt)Ook vond hij nog een andere werkwijze uit om bloesem water te bekomen door de kookmethode. Via de kookmethode vond hij nog 19 helende waters uit.
KOOKMETHODE= de bloesems die bloeiden als de zon niet sterk genoeg was, werden in een pan gedaan en gekookt, na het zeven word er dezelfde hoeveelheid brandenwijn bijgedaan, en dan gaan ze weer verder zoals bij de zonmethode; 1 druppel tinctuur op 239 druppels zuiver water, met 40° alcohol.
In 1936 schrijft hij de definitieve versie van genezing door bloemen (7 hoofdstukken) En verbrand al zijn vorige geschriften, stort zich op het opleiden van leken, en overlijdt op 27 November in zijn slaap. 50 jaar en zijn doel bereikt. Opgegeven ziek geweest, maar toch zijn doel bereikt. Niet ouder geworden was ook niet nodig, was hier lang genoeg geweest om te doen wat hij moest doen, zijn taak was vervuld.
Nora weeks zijn assistente zette zijn werk voort evenals Victor Bullens, Nora stierf in 1978 en Victor in 1975

21:19 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

gemmotherapie

Aparte vorm van Fytotherapie -kruiden afgetrokken in glycerine= glycerine maceraat. Belgische dokter : Dr Pol Henry 1918-1988. -Homeopathische drainage. -D1 verdunning van plantenextracten in Glycerine-water-alcohol mengsel - Klinische gemmotherapie P. Henry = JC Leunis - Hypo-ionisch eiwit profiel - ziekte - gemmo -Frankrijk : J en M Tetau Plantendelen -gemmae (knoppen) -Semen (zaden) -surculi recentes (jonge scheuten) -cortex radicis (wortelschors) -flores mares (katjes) -radicellae (wortelharen) -succus (sap) In de lente geoogst, mag geen chlorophyl bevatten want dat laat de phytobestandelen verdwijnen) Bevatten veel fytohormonen (gibberelines- terpenen, auxines-aminozuren) Droog gewicht 1/20 - D1 - 1/200 ( uitzondering Betula alba Succus 1/10 - 50% sap) Lijst in BSB (belgisch staatsblad) 29-9-94 56 gemmo's Geen noodzakelijke analogie met klassiek fyto, metabolisatie. Gemmo D1 = R van Unda (geregistreerd door??)) Bereiding volgens farmaceutische vorm planten van biologische teelt Glycerine van palmolie(niet van petroleum)

21:14 Gepost door luistervinkje in therapien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

moederdag vergeten??

Als je moederdag vergeten bent, en je wilt nog een leuk cadeautje kopen, denk dan eens aan een Massage, een zalige massage waar je van teen tot top bestreken gekneed en gerold word, met lekkere warme massageolie, en een lekker essentieel olietje aangepast aan de gemoeds of huid toestand.  Met een stevige hand word alle stress uit het lichaam gejaagd, precies wat een goeie moeder nodig heeft.

Of wat dacht je van een natuurlijke gelaatsverzorging, om de bezorgde rimpeltjes wat te vervagen, een behandeling met de beste zaken uit de natuur.

Natuurlijk kun je ook eens aan haar voeten denken, een pedicure, die hoekjes verwijderd en eelt wegschuurt, likdoorns aanpakt en afsluit met een lekkere voetmassage.

Voor alle lezers van dit blok bij ABC in Kapellen bij antwerpen, krijgt u deze maand,  voor al deze behandelingen maar liefst 20 procenten korting.  Dus haast u want vanaf 1 september 2006 zijn de prijzen weer zoals vanouds.

00:37 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Engelse toestanden

Mijn schoonouders wonen onder een vluchtlijn, dat betekend dat je veel vliegtuigen hoort over vliegen, het stoort absoluut niet, het is niet bij een landingsbaan of zo, nee ze vliegen hoog over, behalve dan vorige week. Groot alarm, er werd een heel bommencomplot opgerold, de veiligheid werd enorm vergroot, handbagae mocht niet meer en heel veel vluchten werden agelast, hoe kunnen mensen toch zulke dingen beramen?

Geen enkele god zou willen dat een jonge vader zich aan een bom hangt en op die manier een 100 tal doden met zich mee te nemen naar een ander rijk, hoe komen ze toch op deze ongelooflijke gedachten.  Dat je strijd voor je geloof, dat mag maar dan wel verbaal er is geen dan geen dwang bij aanwezig. Je moet in mijn ogen juist door je daden aan de mensen laten zien in hoe jij weet dat het moet, ze geen angst aan jagen. Al dat achterlijke absoluut onvergeeflijk gedoe allemaal, je schaamt je toch om mens te zijn zeker. Ik ben er zeker van dat zulk soort mensen niet toegelaten worden in mijn naleven. Ik word van zulke toestanden altijd verdrietig, en snap het ook echt niet. Begrip heb ik er dan ook niet voor.

00:29 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

oud worden

Zoals ik al schreef zijn we net een weekje naar Engeland geweest. De oma van Lee mijn echtgenoot is nu 86 en ze begint nu echt wel oud te worden. Het mensje houd zich tegen beter weten in vast aan haar eigen huisje waar ze woont met haar inmiddels 55 jarige zoon. De laatste heeft geen officieel werk, zit vaker in de kroeg dan thuis, maar probeert op zijn manier wel voor haar te zorgen. Helaas zijn goede zorgen ten spijt blijft het mensje afvallen, en gaan maaltijden onaangeroerd de vuilbak in. Het is dan ook geen pretje de maaltijden alleen te nuttigen. Maar ja als ze in een home zou zijn dan zou ze veel meer aanspraak hebben.  En het is echt een vrouwtje dat graag kaart, en spelletjes speelt. Ik vind het altijd een waargenoegen om bij haar te zijn. Dingen die mij echt deden nadenken is hoe zou ik het zelf doen? Het is nog wel de ver van mijn bed show maar toch. Het lijkt me verschrikkelijk als mijn kinderen zich zorgen zouden maken, of ik wel at, of ik me wel waste, en of ik mijn luier wel na elk per ongeluk plasje ververste. Ik zou zot worden van hun gebemoei, en tegelijkertijd niet zonder hen kunnen. Nee ik denk echt wel dat het belangrijk is dat je alleen of met zijn tweeen uit kijkt naar een nieuw thuis, et oude vol met mooie herinneringen in je hoofd opslaat en met een digitale camera natuurlijk, en dan een nieuwe toekomst tegemoed zie in een ander thuis. Waar mensen opgeleid worden om naar mijn gekwek te luisteren al zeg ik 100 x het zelfde, waar ze komen kijken of ik me wel aangekleed heb en of mijn billen schoon zijn. Waar ze me wekelijks in een lekker warm bad steken, en waar ik in mag blijven zitten tot ik het tijd vind om er uit te gaan.

Want is het niet vreemd dat als we een baby krijgen waar we nog een heel verder leven (laat ons dat hopen) uren naast het bad kunnen zitten, om te zien hoe het speelt, waar we voorzichtig armpjes en beentjes afdrogen en lekker in poederen of zalven, en bij oudere mensen die we naar alle waarschijnlijkheid de langste tijd onder ons gehad hebben kan het niet snel genoeg gaan... Heb je je gewassen? Ook daar en daar en daar, nee er zit genoeg water in het bad hoor anders word de boel te nat, kom er nu maar uit hou je goed vast,  en pas op he... Bah ook eten word een ramp, waarom eet je je peentjes niet op... niet lekker? Zou je nou nog wel pudding eten dat ligt toch veel te zwaar op je maag, en zou je nu niet naar bed gaan... je bent smorgens al zo laat wakker...

Lieve jonge en oude mensen onder ons, laten we aub wat beter van elkaar proberen te genieten.

00:20 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-06

terug van weg geweest

In het duitse Brakel was het erg gezellig met Annentag, het staat er vol met kermisatracties, leuke terrasjes en zalige eetkraampjes, 4 dagen lang feest... Wij zijn er gelukkig maar 1.5 dag geweest en dat was net genoeg.  Hierna zijn we naar Engeland gegaan, naar mijn schoonouders, dat was heel gezellig al was onze great nanny nu echt wel aan het verouderen, ze is inmiddels 86 jaar, en dat vergt wel wat aanpassing, maar o wat was het fijn haar ens te kunnen verwennen.

Mijn schoonouders wonen aan de rand van noord londen, het is er echt druk, en hoe meer je naar Londen centrum gaat hoe drukker het word... Niets voor mij, geef mij het niet te drukke Kapellen maar.

Wat wel erg leuk was is dat ik op een ochtend uit mijn slaapkamer raam keek, en in de achtertuin een pracht van een vos zag. Echt zo`n grote met een pluimige staart zomaar in het midden van bebouwingen een vos in de achtertuin, het beest was voor zeker zo groot als een herdershond. Hij was schitterend!

Typisch dat in zo`n bewoonde wereld vossen voorkomen.

Enfin ik ben er weer en heb wel weer het een en ander te schrijven, maar tussendoor moet ik wel de troep van de vakantie doorwerken.

15:35 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-06

liefdadigheid werk

Eigenlijk ben ik gesloten maar eergisteren kwam er een meisje langs met hevige pijn in haar rug, ze ging al naar de kinesist, maar vond dat niet helpen en ze dacht dat ik haar wel kon helpen. Ik voelde direct aan dat het om een zeer grote emotionele vermoeidheid ging, en besloot haar te helpen. Ik liet haar vanddaag terug komen om eens te kijken wat ik kon doen, ze had haar babay bij haar. Een schattig kindje, een zeer bewegelijke baby.  Mijn vermoeden van haar zware emotionele bagage werd bevestigd en ik probeerde gesprek maar haar te krijgen, ze sprak veel, en ik beantwoorde haar met eigen bevindingen, bij klanten zou ik dat niet doen maar bij emotionele geladenheid is het altijd beter iets van je zelf bloot te geven, om resultaat te boeken. Maar dit meisje ging er in zo`n mate op in dat ik het gevoel kreeg dat ze eigenlijk een voorbeeld zocht in mij, en dat wil ik niet zijn. Ik ben geen voorbeeld figuur helemaal niet, ik wil dat ook niet zijn. Eens dat ze op de tafel lag na gesprek, hield haar babytje niet op met huilen. Zelfs niet als hij bij mama lag. Toen hebben we het maar opgegeven en vroeg ze kom je niet naar mij... tja hoe ver kun je gaan.  Nee want ik ben aan het schilderen, en mijn zoon is boven met een vriendje en die moeten eten. Want inmiddels was het al voorbij middaguur, oh nou anders kom ik straks terug?  Nee want ik heb nog ander werk. Ze is niet tevreden dat voel ik wel. Ik stap onder douche, was een deel van haar pijn weg en ga terug an die schilder arbeid.

Het zint me niet, ik wacht af of ze nog komt en dan hou ik het zuiver bij het behandelen van haar kwaal, en probeer ik hogerop niets meer e bereiken.

 

23:26 Gepost door luistervinkje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

prut

Het is prut, het lukt niet, langs geen kanten ik baal ervan als een stekker, ben steendood kapot maar wil eest een potje zeuren.

  Kelly`s kamer wordt veranderd dat had ik al eens geschreven. Ze heeft een leuk tapijt gekozen en dat licht nog in de ang beneden voor de muren koos ze een licht groene metalic verf. We vonden die verf in een winkel in Merksem, Het iseen verf van Benetton, maar aangezien het in zo`n dumpwinkel was, kwam hij erg goedkoop. 7 euro voor 2.5 liter speciale effect verf. De muren zaten in de grondverf, de ramen waren mooi rood en de deur ook, en nu begonnen we met het echte werk... Ja ja, nee dus. Het verfde langs geen meter, eerst de hoekjes en kantjes gedaan en daarna met een speciale roller de muren, zijn het allemaal strepen en vlekken en zie je de grondverf er dwars door, we hebben het geprobeerd met een kwast, met een roller, met een doek mar niet was mooi, alles was knoeiboel. echt verschikkelijk nu hebben we de verf met witte verf en waer gemengd en een dun opgerold, dan kunnen we morgen de 2 e laag doen en het lijkt al wat beter, maar echt mooi? Nee eigenlijk niet, manlief kwam met het idee de schrootjes aan de lage kant van de muur dan maar zilver te sprayen. Dat gaat snel voorruit en Kelly is gek op zilver. Ach ja.. we zullen wel zien ik heb er nu zo`n genoeg van. We zouden zaterdag weg gaan maar ik vrees dat het zelfs wel Maandag zou kunnen worden. Maar goed dat die mensen in Duitsland zo goed zijn om Kelly bij te houden. Het had zo mooi moeten zijn...

23:09 Gepost door luistervinkje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

gisteren

Voor iedereen die dacht dat we nog steeds lekker romantisch aan het doen waren, nee dus.

Gisterne is Jamioe thuis gekomen en er mocht een vriendje komen slapen, welliswaar op matrassen in de winkel, maar toch feest voor Jamie. Gisteravond zijn we met zijn allen gaan boogschieten bij de Heideschutters in Kalmthout dat was gezellig, we waren frieten gaan halen op het marktplein bij de Govio, maar ze waren dit keer niet te eten, de frieten leken wel van koud terug opgebakken, mijn kaaskroket was uitgebakken en er zat geen kaas meer in en bij de kinderen waren de mexicano en alles zo taai als sinterklaas zijn billen.  Nee, het was echt niet lekker, en als je niet vaak frituur eet, dan valt het vies tegen.

Vroeger toen we nog in achterbroek woonde was het daar wel goed, misschien gewoon een slechte dag? Ach ja het kan de beste overkomen. Maar de volgende keer rij ik met plezier weer naar de frituur in stabroek, bij sabine en??? daar is het echt lekker.

22:59 Gepost door luistervinkje in handelaars | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |