12-09-06

onvriendelijke busschauffeur

Gisteren ging ik met de bus van kapeelen naar merksem, dat is bus 65. De buschauffeur nog een jonge vent zei geen goedemorgen terug , toen ik hem mijn centen gaf. Maar goed als hij dat tegen iedereen moet doen is hij savonds schor, dus dat stoorde me niet. Maar daar waar de bus de bredabaan opdraait, stapte er een buitenlander op de bus, ik denk een turk. Hij was middelbare leeftijd, en hij had een kraaknet wit overhemd aan met een keurig gestreken donkerblauwe broek, geen tatous, geen piercingen, niet behangen met goud, gewoon een mooi verzorgde man. Hij had een krantenknipsel in zijn hand, en liep naar de busschauffeur, en vroeg meneer sorry maar kunt u mij vertellen of dit adres naar links of naar rechts is... Links is dan richting brasschaat en rechts richting Merksem. De chauffeur keek even wees naar rechts en draaide zijn hoofd naar de auto die naast hem stond om het vrouwelijk schoon daarin te bewonderen. De mooie man bleef nog wat dralen, in afwachting op misschien wat meer antwoord, maar toen dat niet kwam, liep hij weer richting midden bus. Vanaf mijn plaatsje kon ik lezen dat het een advertentie was, er werd een gemotiveerde autowasser gezocht. Ik dacht goh die man ziet er geknipt uit voor die job, sterke armen, netjes gekleed, echt iemand die je met vertrouwen aan je auto laat poetsen, iemand die graag zijn centjes verdiend door hard te werken. De man bleef een beetje door ramen staren in de hoop naambordjes te kunnen lezen, vervolgens waagde hij zijn kans nog eens bij de chauffeur, ik hoorde niet wat hij vroeg, maar het gevolg was dat na een halve hoofdknik van de chauffeur de mooie meneer toch van de bus afstapte aan het begin van Merksem. Ik hoop dat deze gemotiveerde man zijn job heeft gekregen. Die busschauffeur die was zo ongeinteresseerd, dat je de moed er door zou verliezen. Hij had beter een voorbeeld genomen aan deze man.

Enfin het was helemaal mijn dag niet denk ik want bij de bushalte zelf al in Kapellen, ging ik zitten naast een vrouw die er zeer vriendelijk uitzag, maar toen er een derde vrouw bij kwam begon het politiek gezever. Al die onrechtmatige uitkeringen, als die mensen die niet werken zouden het land uit moeten, en ze wees erbij met haar vingertje, elke keer kon ik maar per nauwernood aan haar zwaaiende vinger en hand ontsnappen. Aan mijn goedemorgen had ze waarschijnlijk gehoord dat ik nederlandse was, want ze zei, die vrouw in Nederland die doet het nog al wat beter, die wil tenminste iederen naar huis sturen, met een waarderend knikje mijn richting. Ik stamelde ik ken alleen die Harry Potter figuur en die bevalt me echt langs geen kanten. Nou dat staat je niet netjes hoor als Nederlandse niets van de politiek weten zei ze... Ik zei ja maar ik woon al 28 jaar in Belgie. met een zuur lachje keek ze naar me, ik zei ik vind dat er gewoon veel te gemakkelijk met uitkeringen omgesprongen wordt... En dat vind ik ook, maar meer omdat ik vind dat het herverdeeld zou moeten worden. Ik kon echter mijn zin niet af maken, juist gilde de de vrouw dat is het iedereen komt hier maar om te profiteren, en ze hebben liefst 10 kinderen en een aantal vrouwen. Op dat moment kwam de bus, het gesprek was uitgedraaid, en liet me achter met een hulpeloos gevoel.

Ik besef terwijl ik dit schrijf dat ik mijn mening hier wel wat verder uit zal moeten leggen, maar zal dat doen in een volgend stukje, dan lijkt het in elk geval wat meer geordend. 

08:51 Gepost door luistervinkje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik .. heb er al meer van gehoord van onvriendelijke en zelfs onbeschofte chauffeurs.Ikzelf heb er geen ervaring mee want ik rijd nooit met openbaar vervoer..

Groetjes
Marc

Gepost door: marc | 12-09-06

De commentaren zijn gesloten.