17-08-06

7 groepen van Dr. Bach

De zeven groepen van Dr. Bach


Rubriek Een: Vrees/Angst
.
-Aspen - Populus tremula - Esp - Ratelpopulier
-Cherry Plum - Prunus cerasifera- Kerspruim
-Mimulus - Mimulus guttatus - Gevlekte Maskerbloem
-Red Chestnut - Aesculus carnea - Rode kastanje
-Rock Rose - Helianthemum nummularium - Zonneroosje

Rubriek Twee: Onzekerheid

-Cerato - Ceratostigma willmottiana - Loodkruid-
-Gentian - Gentiana amarella - Slanke Gentiaan
-Gorse - Ulex europaeus - Gaspeldoorn
-Hornbeam - Carpinus betulus - Haagbeuk
-Scleranthus - Scleranthus annuus - Hardbloem
-Wild Oat - Bromus ramosus - Ruwe Dravik (wilde haver)

Rubriek Drie: Onvoldoende belangstelling voor het heden.
- Chetsnut Bud - Aesculus hippocastanum - de knop van de Witte Paardekastanje. - Clematis - Clematis vitalba - Bosrank -Honeysuckle - Lonicera caprifolium - Tuinkamperfoelie - Mustard - Sinapis arvensis- Herik (wilde mosterd) -Olive - Olea europaea - Olijf - White Chestnut - Aesculus hippocastanum - Witte Paardekastanje. -Wild Rose - Rosa canina - Hondsroos
Rubriek Vier: Eenzaamheid
-Heather- Struikheide - Erika -Impatiens - Reuzenbalsemien -Water Violet - Waterviolier
Rubriek Vijf: Overgevoeligheid voor invloeden/ideeen.
-Agrimonie - Akkermunt -Centaury - Duizendguldenkruid -Holly - Hulst -Walnut - Walnoot
Rubriek Zes: Wanhoop/Moedeloosheid
Crab Apple - Wilde appel -Elm - Veldiep - Olm -Larch - Lariks -Oak - Eik -Pine - Grove Den -Star of Bethlehem - Vogelmelk -Sweet Chestnut - Tamme Kastanje -Willow - Wilg
Rubriek Zeven: Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen
. -Chicory - Cichorei -Rock Water - Bronwater- -Vervain - IJzerhard -Vine - Wijnstok.

21:24 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

opgeslagen zonlicht

Een bloemetje bloeit onder invloed van de zon, en licht, zijn kopje is dus eigenlijk opgeslagen zonlicht. Wij kunnen niet zonder licht of zon, om te overleven hebben we dat hard nodig, kijk maar naar ons eten, de meeste energie halen we uit fruit en groenten, waarom? Omdat het opgeslagen zonlicht is, en nutritief, vooral voor het fysieke lichaam, Van welke dingen worden we ziek? Juist die zaken die geen zonlicht zien, of niet door zon gevoed worden. Zonder aan de verdunning te denken, van de bach bloesem, kunnen we ons dit toch voorstellen? Een bloeiende bloem is een gezonde bloem in balans met zich zelf, anders bruine blaadjes ,verwelken en sterven zelfs ondanks het zonlicht, dus alleen de sterkste overleeft. Het begrijpen van de 7 karakters, het herkennen ervan in bloesems en mensen, is psychologisch, en dat wil zeggen voor je psyche, het innemen van dit karakter bloesempje, is dus een voeding voor de psyche. Waar uit voorvloeit dat je je lichamelijk anders uit. Het mooie aan een bloesem vind ik het prille begin, alles zit er in om verder te groeien , mits het de goede omstandigheden treft. Het lichaam dat een tekort heeft aan een bepaalde energie, heeft meestal een zeer vruchtbare grond voor die bloesem om verder te groeien in jou, met alle krachten die het als bloesem in zich had. Net zo als wanneer je net het voedingsmiddel eet waar je lichaam een tekort van had. Je voelt je direct beter. Suiker, zout, vocht. ...

21:22 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dr. Bach historiek

Dr. Bach historiek


Dokter Bach werd geboren in Birmingham in 1886.Ondanks dat het een dure studie was destijds, begon hij op 19 jarige leeftijd aan zijn artsen opleiding en studeerde af in 1912.
Hij begon een eigen praktijk in Londen en werd tevens assistent bacterioloog, en ontdekte toen de verbanden tussen huid en darm ziekten.
Een heel aantal chronische aandoeningen en ziekte kiemen in de darmflora , herleidde hij naar de psora (huid) problemen. Als allopaat vond hij ook 7 vaccins uit, doordat hij mee werkte aan de onderzoeken voor entstoffen.
De oorlog brak uit en het onderzoek kwam om financiële redenen verder stil te liggen.Zijn eigen gezondheid liet flink te wensen over hij was nooit een buitengewoon sterk persoon geweest (fysiek)Het ergste vond hij dat een zieke niet opgevolgd werd als hij uitte gezond te zijn, enkel de zieke werd bestudeerd!
In 1914 wou hij mee vechten aan het front maar wegens zijn slechtte gezondheid werd hij afgekeurd. In Londen werd hij telkens wel mee ingeschakeld bij de operaties bij oorlogsgewonden.
Op 31 jarige leeftijd constateerde men buik kanker bij hem, volgens hem omdat hij om financiële redenen was moeten stoppen met de opzoek werken in verband met vaccinaties.
Na een operatie gaven de artsen hem nog 3 maanden te leven, Bach zette alles op alles en werkte dag en nacht door aan de vaccinaties. In de buurt sprak men altijd over de kamer waar het licht altijd brandde. Het gekke was toen hij zijn doel bereikte, door weer intensief bezig te zijn met zijn harte (wens) werk, hij genas!
Maar in 1918 werden de fondsen voor onderzoek totaal stilgelegd en besloot Bach zelf een labo te openen, te Nottingham place.Zo kwam hij te werk als HOMEOPATISCH patholoog Bacterioloog. En las en bestudeerde de organon van Hanhemann. Dat was de grondlegger van de homeopathie. Hij had nog eerder als Bach al vergelijkingen gemaakt tss. Darm en huid, en de bacteriële werking, zelfs zonder labo onderzoek.
Bach leerde Hanhemansgedachte: ZIEKE behandelen om ZIEKTE te genezen, zeer waarderen.Door zijn nieuwe homeopathische kijk op zaken begon hij de vaccins om te zetten in nosoden, in en homeopatische verdunning.
NOSODE = een beetje werkzame stof van de ziektekiemen homeopathisch verdunnen, om het als medicijn te kunnen gebruiken.
Bloed kriebelde waar het niet gaan kon en hij verliet het homeopathic hospitaal om zelf weer een labo te kunnen beginnen in Parc cresent.Op 39 jarige leeftijd ziet hij de beperktheid in van nosoden en homeopathische medicijnen, door de complexiteit hiervan,>< genezen is eenvoudig.
Hij begint in te zien dat de gemoedstoestand van iemand iets te maken heeft met de ontwikkeling van de ziekte.
In 1928 bestudeerd hij tijdens een saai diner karaktertypes, en bemerkt dat ze zijn in te delen in 7 groepen.
Ze vertonen niet dezelfde ziekten , maar reageren wel het hetzelfde wanneer zij ziek zijn.In alles begon hij 7 karakters te zien, in alles wat de natuur hem bood.
Hij besloot zich weer echt terug te trekken naar de natuur, en verkeerde daarvoor in Wales waar hij de impatiens (reuzenbalsemien) de maskerbloem (mimulus) en de bosrank (clematis) ontmoet en hun kracht ondervind, maar om niet enkel van zich zelf uit te gaan neemt hij het mee naar zijn labo in Londen en onderzoekt , en de resultaten zijn overweldigend.
Wat hij er uit leert is dat ziekte kan vermeden worden door balans of harmonie in onze diepste kern, elke ziekte is in dat opzicht een disharmonie tussen het verstand en het gevoel, en het diepste verlangen van jezelf ofzelfs ziel genoemd.Zij beredenering werd echter maar door weinig homeopaten warm onthaald, hij besloot zich verder alleen maar te richten op zijn visie, hij geeft zijn praktijk en labo op en gaat terug naar Wales. Zijn assistente uit het labo ging met hem mee ( Nora Weeks) Op een gekke ochtend tijdens een van zijn wandelingen likte hij de dauw van een bloesem en voelde de krachtige werking van dit neergeslagen zonverwarmd vocht op het puntje van zijn tong . Hij ontdekte bloesemenergie in dauwdruppels.--- (toen ik dit vertelde tegen mijn dochtertje, zij ze goh dat verklaard gelijk waarom er dauw is, alles heeft toch een reden? mijn koele antwoord over neer geslagen vocht enzo, liet ze over zich heen gaan, maar zei ja maar waarom doet het dat? en waarom blijft het op blaadjes liggen voor ons om te zien? voor ons om te gebruiken toch? ) Ik vind dat wel een mooie reden!Maar om elke ochtend dauw op te vangen in bruine flesjes is een hels karwij, dus daar moest een andere methode op gevonden worden, ze ondervonden dat wanneer ze de bloemetjes op het water legden, en ze 3 uur in volle zon zette , of totdat de eerste verwelking optrad.. Na het zeven van dit water bleek het de zelfde kracht te hebben als bloesem water. De homeopathische wereld had er zijn gespleten gedachten over maar toch werd er zeer diep en zinnig over geschreven in en zeer vooraanstaand blad in de homeopathische wereld.Tijdens een zomer vakantie in Crawmore vind hij loodkruid, agrimonie , chicorij en duizendguldenkruid. Ondervind ook hun werking. Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij een levensverdere collega Victor Bullen. Als hij 47 is verschijnt zijn eerste boek The twelve healers- heal thyself - and other remedies ( hij had er immers weer zeven uitgevonden)
Hij maakt zijn woonplaats Mount vernon in de thames valley, in de buurt van oxford, zijn vaste verblijfplaats.Vond een manier uit om zijn waters verder te verdunnen en vond de stocktinctuur uit .

STOCKTINCTUUR= 1 druppel water op 239 druppels bloesemwater + alcohol van 40 ° ( het flesje waar de sticker op plakt van Bach, met verzegelde dop, dat je bij de, dokter, therapeut, apotheker koopt)Ook vond hij nog een andere werkwijze uit om bloesem water te bekomen door de kookmethode. Via de kookmethode vond hij nog 19 helende waters uit.
KOOKMETHODE= de bloesems die bloeiden als de zon niet sterk genoeg was, werden in een pan gedaan en gekookt, na het zeven word er dezelfde hoeveelheid brandenwijn bijgedaan, en dan gaan ze weer verder zoals bij de zonmethode; 1 druppel tinctuur op 239 druppels zuiver water, met 40° alcohol.
In 1936 schrijft hij de definitieve versie van genezing door bloemen (7 hoofdstukken) En verbrand al zijn vorige geschriften, stort zich op het opleiden van leken, en overlijdt op 27 November in zijn slaap. 50 jaar en zijn doel bereikt. Opgegeven ziek geweest, maar toch zijn doel bereikt. Niet ouder geworden was ook niet nodig, was hier lang genoeg geweest om te doen wat hij moest doen, zijn taak was vervuld.
Nora weeks zijn assistente zette zijn werk voort evenals Victor Bullens, Nora stierf in 1978 en Victor in 1975

21:19 Gepost door luistervinkje in Dr. Bach therapie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |